Er is behoefte aan
duidelijke informatie

Films voor de Zorg is opgericht vanuit een behoefte in de zorgsector.
Roos Breukel, initiatiefnemer, merkte dat zorgorganisaties worstelen om hun informatie behapbaar te maken en helder over te brengen. En vooral: voor iedereen te begrijpen. Wij kijken vanuit een basis van weinig medische kennis welke informatie ontbreekt, wat echt nodig is in je verhaal en hoe je dat dan op een duidelijke manier uitlegt. Soms is dat met animatie, soms door middel van een interview, en soms ook gewoon door het alleen maar te laten zien in beeld.
Onze expertise zit in informatieoverdracht. Ons hart ligt in de zorg.

Roos Breukel

script, productie, REGIE, montage

Zorgt dat het project helder op papier staat en stelt daarna een team samen om het te realiseren.
Begeleidt de productie van A tot Z.

“Patiënten en andere betrokkenen bij de zorg hebben goede, duidelijke en betrouwbare informatie nodig. Ik hou ervan om mij helemaal in het onderwerp en de doelgroep te verdiepen. Voordat we gaan filmen of animeren zit het plan goed in elkaar en is het uitvoerig besproken met de betrokkenen. Zowel aan de kant van de zorgverlener als van degene die de zorg nodig heeft.”

In samenwerking met

Mike van Boxtel

VISUAL STORYTELLER

Thijs van Gasteren

FILMMAKER

Sivan Ravivo

animator & illustrator

Lisanne Versteeg

ANIMATOR & ILLUSTRATOR

Angelique Rijnsburger

ANIMATOR & ILLUSTRATOR

Tamino Parren

FILMMAKER

Onze werkwijze

1

INTAKE

Wij komen vrijblijvend langs om jou en je organisatie te leren kennen. Wij horen wat jullie in beeld willen gaan vertellen, wij stellen vragen om zo veel mogelijk te weten te komen. 

2

CONCEPTPLAN

In het uitgebreide conceptplan staat wat de aanleiding is, de doelgroep, het doel, de werkwijze, een grove opzet van de inhoud en de contactpersonen van het project. De offerte voegen wij hieraan toe.

3

SCRIPT

In het script staat wat we gaan vertellen en hoe we denken dat dat eruit moet gaan zien. Met een omschrijving van de filmbeelden of illustraties. 

4

STORYBOARD

We schetsen de beelden die we gaan maken bij de inhoud. Zo wordt het een overzichtelijk geheel.

5

FILMEN / TEKENEN

We komen filmen met een professionele crew. We zijn ons ervan bewust dat we op bezoek zijn en hebben respect voor de mensen in de organisatie.
Bij animatie gaan we de illustraties creëren die later gaan bewegen.

6

MONTEREN / ANIMEREN

Het gefilmde gaan wij monteren, het getekende gaan we laten bewegen. We laten de opdrachtgever tijdens deze fase zo nu en dan fragmenten zien van de voortgang. 

7

MUZIEK &
VOICE-OVER

Je krijgt de keuze tussen meerdere stemmen die je film gaan inspreken.

8

SOUNDDESIGN

Het geheel wordt mooi afgemixt, bij animatie worden geluidseffecten toegepast.

9

ONDERTITELING

Naar keuze wordt ondertiteling toegevoegd. Dit maakt het ook makkelijker om het in andere talen te vertalen en te laten ondertitelen.

Anderen over ons

Vanuit een concept draaiboek hebben we, met regelmatig contact en wederzijdse feedback, in een heel zorgvuldig proces een mooie informatieve film gemaakt, waarin Roos de boodschap goed heeft kunnen vangen en deze prachtig vorm heeft gegeven.
drs. Patricia Kalkman
KINDERARTS ERASMUS MC
De verdieping in het project gaf ons de mogelijkheid om snelheid te maken bij ontwikkeling van de film. Onderdeel zijn de mooie animaties die zelfstandig ontwikkeld zijn met beperkte input. Roos heeft veel aandacht voor details, maar verlies niet the bigger picture uit het oog.
dr. Tahlita Zuiverloon
Uroloog erasmus mc

Opgericht om zorginstellingen te helpen om op een effectieve manier te communiceren naar patiënten, cliënten en medewerkers.

CONTACT

info@filmsvoordezorg.nl

Films voor de Zorg is onderdeel van Breukel Beeld.
Kamer van Koophandel: 57114692